Tájékoztatás edénycseréről

Tisztelt Ügyfeleink!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelete értelmében, amennyiben az egy háztartásban élők száma nem haladja meg a két főt, legalább 50-60 literes, három fő esetén legalább 80 literes edényzet után kell fizetni. Egyéb esetben legalább 110-120 literes edényzet után kell megfizetni a közszolgáltatás díját. Azok, akik 50, 60 vagy 80 literes edény használatára kötöttek évekkel ezelőtt közszolgáltatási szerződést, mégis 110 vagy 120 literes, vagy ennél nagyobb edényt használtak, a rendelet szerint 2014. december 31-ig tehették meg következmények nélkül.

Január 1-jétől azonban a fentiek értelmében vagy az edényt kell kicserélni kisebbre; a befizetett díj értékének megfelelő nagyságúra, illetve ha az érintett ügyfél 110 vagy 120 literes vagy nagyobb űrtartalmú edényt szeretne a továbbiakban is használni, abban az esetben szerződését kell módosítania magasabb díjtételre a közszolgáltató ügyfélszolgálatán.

A IV. negyedéves számlákkal megküldött hírlevélben a közszolgáltató már tájékoztatta a lakosságot, hogy 2015. január 1.-től nem követeli meg szigorúan az edénycserék megtörténtét, hanem három hónap átmeneti időt biztosít: március 31-ig csupán ellenőrzést végez a szóban forgó ügyfeleknél.

A hulladékgyűjtő edény beszerzésére a közszolgáltató több javaslatot is tett hírlevelében, ezek alapján az edények beszerzése többféleképpen történhet: kereskedelmi forgalomban lévő edény beszerzésével, illetve lehetőség van a Zala-Depo Kft.-nél történő megvásárlásra. A közszolgáltató biztosít bérlési lehetőséget, minimális bérleti díjon, emellett edénycserére is van mód; ez az ügyfél tulajdonában lévő használt, 120 vagy 240 literes kerékkel ellátott, ép állapotú edény 60 vagy 80 literesre történő térítésmentes cseréjét jelenti.

További információért érdeklődni a közszolgáltató ügyfélszolgálatán lehet.

Köszönjük szíves együttműködésüket!

Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft

Ugrás legfelülre